TT Ads

Det kan noen ganger være frustrerende å høre om alle de dårlige tingene som skjer i verden, men ikke kunne gjøre noe. Gradvis begynner vi å ignorere de dårlige tingene, slik at vi ikke trenger å håndtere frustrasjonen, men gjør det gjør oss blinde for resten av verden. Så i stedet har du her fem måter å faktisk gjøre en forskjell på. Og med noen av dem trenger du ikke engang å reise deg fra sofaen!

  1. Bli med i en oppdragsrettet nettgruppe

I dag er det en masse grupper på nettet. Mange av disse gruppene fokuserer på felles interesser, for eksempel katter, matlaging eller sport. Men andre grupper fokuserer på felles mål, for eksempel å velge en bestemt politisk kandidat, takle et viktig samfunnsmessig problem eller samle inn penger for en viktig sak. Å bli med en av disse oppdragsrettede gruppene kan være en kjempefin måte å komme i gang med å gjøre en forskjell med en svært liten investering eller risiko. Du kan til og med prøve ut noen grupper for å se hvilke som passer deg best!

  1. Samle inn penger til en god sak

Sosiale medier brukes ofte til å samle inn penger for gode saker. Ved å gjøre dine interaksjoner på nettet mindre om deg selv og mer om å gjøre en positiv forskjell for andre, vil du sannsynligvis føle deg bedre og bli lykkeligere.

  1. Få en meningsfylt karriere

Det er ikke alle av oss kan jobbe innen offentlige tjenester, men hvis du tror at du kanskje har den rette personligheten og hjerte til å gjøre det, bør du absolutt gjøre det. Vi trenger flere mennesker som elsker å ta vare på andre eller stå opp for urettferdighet, som for eksempel politimenn. Det er mange fordeler med å være politimann – du får ha på seg tøft utstyr laget av kevlar, som er et av verdens sterkeste materialer. Dessuten får du en god lønn, du kan redde liv, og så videre.

  1. Vær volontør

En annen måte du kan gjøre en forskjell på, er å tilby å være volontør for en ideell organisasjon. Ofte er det oppgaver som kan gjøres eksternt via nettet. Som frivillig har du mindre ansvar, men har fortsatt mulighet til å gjøre en riktig forskjell på det sosiale problemet, du bryr deg om.

  1. Gi penger til en god sak

Selv om alle forslagene ovenfor tar minimal tid, er kanskje kalenderen din rett og slett fullbooket. Så kan du i stedet for å donere tid, donere penger.

Det finnes alle mulige måter å gjøre en forskjell på her i verdenen – lykke til!

TT Ads