TT Ads

For de som ikke kjenner Grant Cardone så er det en meget vellykket amerikansk forretningsmann. Han er kjent for blant annet sine eiendomsspekulasjoner, og for å gi ut bøker og kurs om temaet «hvordan bli rik». Hans nettoformue er beregnet til ca. 300 millioner US dollar per 2018 og er økende.

I 2014 skrev han en artikkel i Business Insider om hvordan man kan bli millionær før fylte 30. Der gav han 10 råd. Jeg gjengir her seks av dem.

1. Følg pengene

I følge Cardone kan du ikke spare deg rik i dagens samfunn. Du må sørge for å øke inntekten din maksimalt.

2. Kjøp ikke luksus av penger du har tjent på jobb.

Det å bruke penger du har jobbet hardt for til å kjøpe forbruksvarer er ifølge Cardone den sikreste veien til å forbli blakk.

3. Spar for å investere

Spar alt du kan. Ikke for å spare, men for å investere. Se hvor de rike investerer sine penger og gjør det samme.

4. Unngå gjeld som ikke betaler seg

Ta aldri opp lån for å finansiere forbruk. Skal du først ta opp lån så gjør det for å investere i noe som garantert gir langt større avkastning enn kostnadene med lånet.

I praksis betyr dette at avkastningen bør være større enn det som er normale betingelser på et forbrukslån. Som eksempelvis: Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.

Hvis du har funnet en investering som du føler deg rimelig sikker på vil gi meget god avkastning og mangler penger kan du finne en långiver her: https://primebanks.org/

5. Penger sover aldri

Hemmeligheten for å bli rik er å la pengene jobbe for deg, ikke motsatt. Penger elsker fart, og det er kun vår egen begrensning som setter en stopp.

6. Få deg en millionær som mentor

Ved at de fleste av oss kommer fra middelklassen så har vi ikke blitt opplært til å tenke som en rik person. Dette kan du endre på ved å skaffe deg en mentor som vet hvordan man blir rik.

TT Ads