TT Ads

En seng er noe de aller fleste mennesker må forholde seg til, enten de vil eller ei. Alle mennesker har nemlig behov for søvn, uansett om det er på et liggeunderlag i skogen eller en kontinentalseng på slottet. De aller fleste av oss sover nemlig på rammemadrasser, kontinentalsenger eller på en regulerbar seng. For hundrevis av år siden så bestod madrassene av halm for de fleste, eller dun hvis man var velhavende. Den dag i dag så består de fleste madrasser av ulike materialer slik som pocket-fjærer, latex, skum og lignende. Som så mye annet, så vil prisen følge kvaliteten. Men hvordan vet man egentlig og man sover i riktig seng eller ikke?

En god seng er som regel individuell

Den letteste måten å undersøke om ens seng er god eller ikke er ved å sove i den. Ligger man godt, og får kroppen støtte? Er madrassen for bløt eller er den for hard? Leder overmadrassen vekk varme eller ikke? Sover man natten i gjennom og våkner man opp med en kropp som føles frisk og rask, eller det stikk motsatte? Dette er selvfølgelig gode indikatorer på om man sover i en seng som passer eller ikke.

En tommelfingerregel er dog at hvis man veier over cirka 80 kilo, så bør man gå for en madrass som heller mot den mye siden. Veier man derimot over 80 kilo så er det lurt å kjøpe en madrass som er mot den faste siden. Grunnen til dette er at en kropp på over 80 kilo vil synke for dypt i madrassen, og derfor få problemer med å ligge behagelig.

Hvis man er nysgjerrig og vil vite mer om hvilken seng man eventuelt bør velge ved et kjøp, så kan man med fordel sjekke ut Sovbedre.com som har en utførlig guide på hvilken seng man bør velge. Les mer her.

TT Ads