TT Ads

Alle har sine egne naturlige preferanser for hva slags musikk de liker. Det er vanskelig å definere hva som gjør at du liker nøyaktig det du liker, hvorfor du liker å høre på Sissel Kyrkjebø, mens noen andre foretrekker Black Sabbath, som et eksempel. Og det er samtidig bevist at når man hører på musikk man liker, så kan det ha en nevrologisk effekt på en, som i at en føler seg bedre og blir beroliget, uansett hvilken sjanger det er. Uavhengig om det er death metal, eller noe annet.

Men mer enn noe annet er det sant for klassisk musikk. For å si det på en litt enkel måte. Det er en grunn til at vi fortsatt hører på symfonier og komposisjoner laget av Bach, Beethoven, Grieg eller Mozart i våre dager, selv 300 år etter at de er laget, for Mozarts del. Det er fordi musikken som er komponert har en klar «plan» i hvordan det skal berøre oss, og om du hører nøye på musikken, så beveger den deg. Du beveger deg instinktivt etter rytmen, og selv om du kanskje gjør det også for annen musikk, så er det annerledes med klassisk musikk.

Du kan for eksempel teste det selv, spesielt om du spiller musikk selv. Hvor tilfredsstillende det er å mestre et instrument som brukes i klassisk musikk. En cello er i så måte en god start, og bare kjøp her for få et godt kjøp. Det å få den følelsen av musikken rett i kroppen er en av de beste måtene å oppdage den på, spesielt om du spiller den selv. Det krever selvfølgelig øvelse og mestring, men det er det verdt. Sånn sett er sider som Danmusikk perfekte, da du kan kjøpe svært gode instrument til en veldig rimelig pris.

Samtidig, om du er interessert i å vite mer om dette emnet, så har det kommet en rekke vitenskapelige studier som bekrefter dette, om at klassisk musikk er bra for deg. Så vi anbefaler både å lese studiene, og høre på klassisk musikk, og kanskje spille litt selv?

TT Ads