TT Ads

Velvære handler om å føle seg bra både mentalt og fysisk. Velvære innebærer derfor mange ulike deler i hverdagen. En av de viktigste tingene for å oppnå trivsel i hverdagen er å unngå stress og angst, spesielt hvis man gjerne vil få hverdagen ordet. I denne artikkelen har vi derfor samlet to raske tips for hvordan du kan planlegge det daglige puslespillet uten stress.

Tilbring tid på det du virkelig vil gjøre

Prioritere tid for det som du virkelig vil gjøre. Vil du gjerne renovere den nye leiligheten, men vet ikke hvordan du skal komme deg i gang med alt annet rundt deg? Det er lett å fokusere på jobb og andre oppgaver, og da er det ikke alltid tid å bruke på det man egentlig vil gjøre. Derfor må du finne et kompromiss. Kan du tilbringe et par timer i måneden på prosjektet om gangen, eller ansette noen andre til å gjøre jobben for deg? Selvfølgelig!

For å unngå en stressende hverdag er det viktig at du regelmessig bruker tid på aktiviteter og ting som du elsker. Hvis det bare er tid for alle kjedelige hverdagslige ting, blir hverdagen raskt stressende fordi det ikke er samme mulighet til å slappe av. Skriv inn i kalenderen når det er tid for avslapning. Når dette er i kalenderen, kan du føle deg mer sikker på at tiden ikke blir brukt på rengjøring eller andre oppgaver.

Unn deg selv tid

Vårt neste tips for mindre stress i hverdagen er å huske å prioritere tid for ditt eget trivsel og deg selv. Det kan høres veldig bredt ut, men det handler om å ta det det ro og slappe av. Det er ikke behov for et mirakel fra himmelen for å få deg til å føle deg bedre, men vanligvis handler det bare om noe enkelt, for eksempel ved å ta en varm, fin bad litt nå og da. Deretter kan du hoppe inn i din myke musefelle og en ekstra vakker og bekvem badekåpe, f.eks. fra Georg Jensen Damask, og ta det rolig i de 20 minuttene mens du surfer på Instagram eller leser en bok. Du er jo bare menneskelig og må også få eksistere midt i et ellers noen ganger noe grått hverdagsliv.

Ved å følge disse grunnleggende tipsene, kan du minske stressnivået i hverdagen og åpne opp for alt annet som du må gjøre. Vær snill mot deg selv og ta vare på deg!

TT Ads